torsdag 26 april 2012

Sjukhuset

Idag var vi på barnavdelningen på Vrinnevisjukhuset. Det var mer än ett år sedan sist så det var med viss förväntan vi gick dit men även med en klump i magen. Jag hade INTE förväntat mig att Lucas allergi skulle gått över men jag var däremot orolig över dåliga besked. Lucas var jätteduktig och har hela eftermiddagen lekt att han åker till doktorn och får "stick, stick" på armen. Han visade även upp sina prickar för alla som ville se under dagen.


Som ni ser på bilden är det en JÄTTESTOR blaffa på armen. Det är testet för ägg som gav väldigt kraftigt utslag, precis som förra gången. Lucas är alltså hyperallergisk mot ägg och får han i sig det kan det bli rysligt allvarligt. Pricken längst ner mot handen är histamintestet som man gör för att kolla så att provet funkar som det ska. Pricken längst upp är mjölk. Förra året var pricken STOR, nästan tre gånger större än var den var idag och det är ett bra tecken. Uslagen efter testet mäts sedan i en speciell skala som börjar på ett och slutar på sex där sex är riktigt allvarlig allergi. Förra året låg Lucas på en 4+ men idag låg han på en stadig trea. Bättring med andra ord. Hamnar man på en tvåa på skalan räknas det som "mild allergi" och där satsar vi på att vara nästa gång. Nu fortsätter livet precis som det brukar i ett och ett halvt år till och sedan är det dags för nytt pricktest..den som väntar på nåt gott..

Histamintabletter, kortisontabletter, kortisonsalva och mjukgörande lotion på recept fick vi också med oss hem. Så nu ska det handlas på apoteket minsann! Dock hoppas vi på att ALDRIG behöva använda tabletterna men det är ändå skönt att ha dom hemma.

Inga kommentarer: